- Captain Albert's Website and Blog -

Ocean Liner History and Stories from the Sea, Past and Present. With an In Depth focus on Holland America Line

Couvee, B.J.

no photo yet

2 Comments

 1. B.J.Couvée was mijn opa. Uiteindelijk kapitein bij de HAL. In 1951 of 1952 een andere betrekking gekregen en de HAL verlaten.
  Ik zou graag meer over zijn tijd bij de HAL willen weten. Wellicht kunt u me verder helpen.

  • Captain Albert

   May 19, 2019 at 9:49 pm

   Mijn dank voor Uw interresse.

   Helaas weet ik zelf ook nog niet alteveel. Kapitein Couvee staat op mijn lijst voor verder onderzoek, dus hopelijk kom ik daar redelijk snel aan toen. Ik weet dat hij voor het eerst kapitein werd op de Blijdendijk in 1946 op de Fort Orange en daar op bleef varen in 1947 toen het schip hernaamd werd in Blijdendijk. Dan in december 1947 gaat hij over op de Sommelsdijk waar hij tenminste tot 1949 op vaart. De jaren daarna moet ik nog uit zoeken.
   Geboren op 13 augustus 1895 in Tiel als zoon van een verzekerings inspector, werkzaam in Arnhem. Ging naar de zeevaartschool in Amsterdam in 1913 en kwam bij de HAL in 1914. In 1955 zou hij dus 60 jaar zijn geweest en dan was hij met pensioen gegaan als hij was blijven varen. Ik weet nog niet wanneer hij bij de hal gestopt is, maar dat komt vanzelf als ik door de vaar boeken van de jaren 50 heenga. Hetzelfde geldt voor de jaren 40 – 45. ik heb hem nog niet kunnen vinden in de oorlogs registers van de HAL, dus er is een kans dat hij in WWII niet op zee was. Vandaar ook dat hij in 1946 pas zijn eigen schip kreeg.

   mvg

   Kapt. Albert

Leave a Reply

Your email address will not be published.