- Captain Albert's Blog -

Stories from the Sea, Past and Present

Roosendaal van, J.R.

Roosendaal small

Captain J. van Roosendaal was a cargo ship captain in the 1960’s.

5 Comments

 1. Goedendag, ik ben zelf kapitein op reefer schepen van Seatrade. Ik weet dat mijn oudoom Jan van Roosendaal (broer van mijn grootmoeder) zijn leven lang voor de HAL heeft gevaren en daar alle rangen heeft doorlopen t/m kapitein. Eind jaren ’60 begin jaren ’70 is hij gepensioneerd. Ik zou graag wat meer te weten willen komen over zijn loopbaan bij de HAL, reizen etc.

  • Goede morgen,

   Mijn dank voor de interresse voor het blog. Voor de informatie is het nog even wachten to na kerstmis. Ik heb een afspraak met de dochter van kapitein Roosendaal in January en dan hoop ik meer over de man te weten te komen en over zijn loopbaan. Ze hebben zijn monsterboekje nog en dat is de leidraad voor de verdere zoektocht. Tot nu toe weet ik wat hij gedaan heeft tot 1937 maar daarna stopt het omdat toen bij de HAL de loon administratie geautomatiseerd werd (pons kaarten) en dat archief is niet toegankelijk helaas. Maar ik hoop in February het een en ander op de blog te kunnen zetten.

   mvg

   Albert Schoonderbeek.

 2. Paul Hagendoorn

  May 15, 2017 at 5:31 am

  Geachte meneer Schoonderbeek,

  Dank voor uw reactie en excuses voor mijn late reactie. E.e.a. is beroeps gerelateerd, wij hebben nog steeds geen internet aan boord van onze schepen.

  Met toenemende nieuwsgierigheid wacht ik uw wetenswaardigheden af m.b.t. de loopbaan van mijn oudoom Jan van Roosendaal. Mijn grootmoeder mevrouw Hagendoorn-van Roosendaal (de zus van Jan van Roosendaal) wist mij in het verleden wel wat te vertellen maar zij is overleden in 1997. Mijn vader Jan Hagendoorn (de neef van Jan van Roosendaal), wist ook wel wat te vertellen maar ook hij is overleden inmiddels.

  Alvast hartelijk dank voor uw moeite in deze.

  Met vriendelijke groet,
  Paul Hagendoorn
  p.hagendoorn3@kpnplanet.nl

  • Min dank voor Uw belangsteling.

   Ik had een groote gedeelte van de bio van Kapitein Roosendaal er al op gezet, maar door een technische hic-up van de site is alles weer weg. ik hoop dat alles binnen 14 dagen weer terug is.

   mvg

   Captain Albert

 3. Paul Hagendoorn

  May 16, 2017 at 2:32 pm

  Nogmaals dank. Ik wacht rustig af.

  Met vriendelijke groet,
  Paul Hagendoorn
  p.hagendoorn3@kpnplanet.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *